0
Menta

Blog

Előétel

10 étel, amely megváltoztatta a világot – I. rész

2017-10-02
Minden nap fogyasztjuk őket, mégsem gondolunk bele, hogy milyen áron jutottunk hozzájuk.
Olvass tovább

A nyereg alatt puhított hús legendája

2017-09-12
Azt hitted, hogy az ősmagyarság csimborasszója ez a gasztronómiai szokás? Sajnos sosem ettünk nyers húst, de utánajártunk, honnan ered ez a tévhit.
Olvass tovább

A paradicsom, mint fegyver

2017-09-05
Létezik egy spanyol város, ahol hozzávághatsz bárkihez egy paradicsomot, és még örülni is fog neki. Buñol néhány nappal ezelőtt ismét véres csatatérré változott, de ez csak a látszat: a La Tomatina fesztivál a világ legfelszabadultabb eseménye.
Olvass tovább

Pizzahírmondó

2017-06-26
Megvan a pizzaszelet-újramelegítés tökéletes receptje, és feltalálták a három fogást tartalmazó pizzatálat. Kellenek ennél jobb hírek a hétre?
Olvass tovább

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!

2017-06-19
Ha június, akkor kerti partik, barátok, vízparti szórakozás… és finom, egészséges, hűsítő falatok. Ehhez adunk egy kis képes ízelítőt és remek ötleteket.
Olvass tovább

De mi fán terem a chia mag?

2017-02-07
Mindig van egy aktuális gasztrománia, egy szuperélelmiszer, ami hirtelen minden drogériában és divatos vendéglátóhelyen felüti a fejét. Ez most egy ideje a chia mag, úgyhogy ideje megtudni többet róla.
Olvass tovább

Spagetti cukkiniből és fánk rizsből?

2017-01-10
A legújabb gasztroőrület gusztusos és szuperegészséges. A szénhidrátdús ételeket leválthatjuk zöldségekre, csak egy kis illúzió és bátorság kell hozzá. Megjelent egy új szakma, a zöldséghentes is.
Olvass tovább

Jópofa szilveszteri szokások a világ körül

2016-12-28
Nálunk újévkor a malac és a lencse hoz szerencsét, de más nemzeteknél egészen érdekes étkezési hagyományok élnek a köztudatban.
Olvass tovább

Hírességek karácsonya: a mániákusoktól az undorodókig

2016-12-20
Azt mindenki tudja, hogy Magyarországon hogyan néz ki egy átlagos karácsonyi ünnepség. Utánajártunk, hogy mit csinálnak ilyenkor a legnagyobb sztárok.
Olvass tovább

Ünnepváró ötletek

2016-12-07
Már csak bő két hét van karácsonyig, te pedig azt sem tudod, hol áll a fejed, nem hogy még az ünnepi menüsoron törd a fejed? Mutatunk pár kreatív ételfotót, amelyek inspirálhatnak a sütésnél-főzésnél.
Olvass tovább

A Nagy Panírozási Kísérlet: a rántott krumplitól a rántott túró rudiig

2016-11-22
Rajongunk a rántott dolgokért, de azért mindennek van határa. Kivéve, aminek nincs: kipróbáltunk néhány bizarr fogást, hogy ne a ti ízlelőbimbótok roncsolódjon. Fényképes beszámoló!
Olvass tovább

Nézegess tündérien falatozó állatkákat!

2016-02-02
Stresszes munkanap, családi gondok? Sebaj, most elfeledtetünk veled mindent, méghozzá aranyosan étkező állatok képeivel. Vigyázat, instant mosolygást okozó tartalom!
Olvass tovább

Lego-desszertek

2016-01-26
Ötvözzük mindenki kedvenc építőkockáját a legfinomabb nyalánkságokkal! Íme színes-gusztusos képválogatásunk a kortalan szórakozás jegyében.
Olvass tovább

Káposztalevélből flamenco szoknya

2015-09-29
Egy amerikai művész, Gretchen Röehrs azzal vált világhírűvé, hogy könnyed illusztrációiban az ételeket ötvözi a divattal.
Olvass tovább

Hogyan lett az óceán csótányából előkelő fogás?

2015-09-01
A homár a szegények tányérjáról évszázadok alatt átvándorolt a leggazdagabbak étlapjaira. A 17. században még a szolgák is fellázadtak, ha túl sok homárt kellett enniük, de a vasúthálózat terjedésével beindult a homár karrierje is.
Olvass tovább

Mitől barnul be a sült hús, és mitől illatos a friss kenyér?

2015-08-25
És azt tudod, mi a közös a burgonyában, a sörben és a kávéban? Okosodj velünk ismeretterjesztő cikkünkkel!
Olvass tovább
1 2 3 4 5