A Falatozz.hu kiszemlézte a legérdekesebb gasztrocikkeket, amelyek mi másról is szólhatnának, mit a házhoz szállított ételek fejedelméről, a pizzáról.
A mikrózott pizza a múlté
Amikor az ember pizzát rendel, még jó, hogy mindig a nagyobbat kéri, mint amekkora a kapacitása. Mindenki úgy van vele, hogy újramikrózva plöttyös-puha tésztát és szikkadt-száraz feltéteket kapunk, úgyhogy inkább legyűrjük az egészet tisztességből vagy kötelességtudatból (micsoda önfeláldozás). Mostantól azonban nincsen szükség a konyhamalac-üzemmódra, nyugodtan ehetünk annyit, amennyi jólesik, mivel a következő nap pont ugyanolyan finom lesz a maradék egy-két szelet pizzánk, ha az alábbi utasításokat követjük.
A hideg pizzát egy teflonos serpenyőben – közepes lángon – két percig süssük, hogy ropogós legyen a széle és az alja. Utána vegyük alacsonyra a lángot és öntsünk két csepp vizet a serpenyőbe (de ne a pizzára, hanem mellé). Végül fedjük le a serpenyőt, és még mindig alacsony lángon egy percig pároljuk, hogy a sajt a tetején olvadós legyen. Íme, kész a tökéletes pizzaszelet, már falhatod is azon melegében!
Három fogás egy pizzán
Egy New York-i pizzéria kitalálta, hogy legyen a pizza egy komplex étkezés. Ez azt jelenti, hogy a tányéron egyszerre van jelen az előétel (ez a pizza belső körét jelenti), a főétel (ez a középső sáv) és a desszert (ami pedig a szélén található). A pizzaszelet elfogyasztásának sorrendjében – tehát belülről kifelé haladva – megkóstolhatunk BBQ hagymakarikákat és hasábburgonyát, mini sajtburgereket és sült Oreo kekszes süteményt egyaránt, egy szeleten belül.
Furcsának furcsa, de kétségkívül idő- és költséghatékony megoldás, nem beszélve arról, hogy milyen merész és izgalmas látvány. Kíváncsian várjuk, hogy hazánkban hol kísérleteznek majd ki hasonló ételcsodát. A lehetőségek száma végtelen, lehetne mondjuk magyarosan egy kis rántott trappistás-pörköltes-somlói galuskás verzió. Ti megkóstolnátok?
Kovács-Tóth Noémi
Forrás: