1. klasszikus forró csokoládé
Hozzávalók:
- 250 ml tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál barnacukor (ízlés szerint)
- 25 g apróra vágott csokoládé
- 1 evőkanál tejszín
Elkészítés:
Melegítsd meg a tejet a tűzhelyen, add hozzá a cukrot és a csokikat. Ha a csoki elolvadt, jöhet a kakaópor. Vedd le a tűzről, öntsd egy pohárba, majd add hozzá a tejszínt. A végén ízlés szerint tejszínhabbal és csokireszelékkel tálald!
Forrás: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/homemade-hot-chocolate
2. Vörösboros forró csoki
Hozzávalók:
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 500 ml tej
- 2 evőkanál fahéj
- 250 ml vörösbor
- 1 evőkanál barnacukor
- 1 doboz sűrített tej
- csipetnyi cayenne bors
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverd el egy tálban. Utána öntsd hozzá a tejet, a bort, majd a sűrített tejet. Ez után alacsony lángon mehet a tűzhelyre, de csak addig, hogy rendesen megmelegedjen, de ne forrjon fel. Vigyázz, könnyen odaéghet!
Forrás: https://afternoon-espresso.com/spiced-red-wine-hot-chocolate-wines-of-garnacha/
3. Rumos vagy whisky-s forró csoki
Hozzávalók:
- 1/2 dl rum/whisky
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 rúd fahéj
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tejhez add hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a mézet, majd forrald fel folyamatos kevergetés mellett. Ha felforrt, keverd hozzá az étcsokit és az általad választott alkoholt. Ezt közepes lángon addig melegítsd, amíg a csoki teljesen el nem olvadt.
Forrás: https://player.hu/eletmod/a-tokeletes-forralt-csoki-csakis-rummal-az-igazi
4. Forró fehér csoki
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- ízlés szerint vanília aroma (kb. egy teáskanál)
- 115 g fehércsoki
Elkészítés:
Tedd a tűzre a hozzávalókat, és kevergesd addig, amíg a csoki teljesen el nem olvadt. Vigyázz, ne forrjon fel, mert könnyen odaég! Ha kész, tálalhatod mályvacukorral vagy tejszínhabbal.
Forrás: https://www.gimmesomeoven.com/homemade-white-hot-chocolate/
5. Olasz forró csoki
Hozzávalók:
- 100 g apróra vágott csokoládé
- 2 evőkanál édesítetlen kakaópor
- 2 evőkanál porcukor
- 500 ml tej + 2 evőkanál tej
- 4 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 csipet só
Elkészítés:
Tedd fel a tejet a tűzre, majd tedd bele a csokit, a cukrot és a kakaóport is az edénybe. Folyamatosan kevergesd, amíg el nem olvadt minden. Jöhet a sűrítés: keverd ki a keményítőt 2 evőkanál tejjel, majd mehet a csokis keverékhez. Ha már elég sűrű és testes, add hozzá a csipetnyi sót, keverd el, és fogyaszd egészséggel!
Forrás: https://www.insidetherustickitchen.com/italian-hot-chocolate-thick-decadent/
Ha megéheztél forró csoki készítés közben ne aggódj, van megoldás: Falatozz.hu!