0
Főoldal Blog bejegyzések Kedvenc forró csoki receptjeink!

Kedvenc forró csoki receptjeink!

Kedvenc forró csoki receptjeink! December 13-a a forró kakaó napja. A jeles alkalomból elhoztunk pár forró csoki receptet, amit imádni fogsz szürcsölgetni a karácsonyfa mellett!

1.       klasszikus forró csokoládé

Hozzávalók:

-          250 ml tej

-          1 evőkanál kakaópor

-          1-2 evőkanál barnacukor (ízlés szerint)

-          25 g apróra vágott csokoládé

-          1 evőkanál tejszín

Elkészítés:

Melegítsd meg a tejet a tűzhelyen, add hozzá a cukrot és a csokikat. Ha a csoki elolvadt, jöhet a kakaópor. Vedd le a tűzről, öntsd egy pohárba, majd add hozzá a tejszínt. A végén ízlés szerint tejszínhabbal és csokireszelékkel tálald!

Forrás: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/homemade-hot-chocolate

 

2.       Vörösboros forró csoki

Hozzávalók:

-          3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

-          500 ml tej

-          2 evőkanál fahéj

-          250 ml vörösbor

-          1 evőkanál barnacukor

-          1 doboz sűrített tej

-          csipetnyi cayenne bors

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverd el egy tálban. Utána öntsd hozzá a tejet, a bort, majd a sűrített tejet. Ez után alacsony lángon mehet a tűzhelyre, de csak addig, hogy rendesen megmelegedjen, de ne forrjon fel. Vigyázz, könnyen odaéghet!

Forrás: https://afternoon-espresso.com/spiced-red-wine-hot-chocolate-wines-of-garnacha/

 Forró csoki receptek

3.       Rumos vagy whisky-s forró csoki

Hozzávalók:

-          1/2 dl rum/whisky

-          5 dl tej

-          2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

-          1 csomag vaníliás cukor

-          2 evőkanál méz

-          2 rúd fahéj

-          5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tejhez add hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a mézet, majd forrald fel folyamatos kevergetés mellett. Ha felforrt, keverd hozzá az étcsokit és az általad választott alkoholt. Ezt közepes lángon addig melegítsd, amíg a csoki teljesen el nem olvadt.

Forrás: https://player.hu/eletmod/a-tokeletes-forralt-csoki-csakis-rummal-az-igazi

 

4.       Forró fehér csoki

Hozzávalók:

-          500 ml tej

-          ízlés szerint vanília aroma (kb. egy teáskanál)

-          115 g fehércsoki

Elkészítés:

Tedd a tűzre a hozzávalókat, és kevergesd addig, amíg a csoki teljesen el nem olvadt. Vigyázz, ne forrjon fel, mert könnyen odaég! Ha kész, tálalhatod mályvacukorral vagy tejszínhabbal.

Forrás: https://www.gimmesomeoven.com/homemade-white-hot-chocolate/

 

5.       Olasz forró csoki

Hozzávalók:

-          100 g apróra vágott csokoládé

-          2 evőkanál édesítetlen kakaópor

-          2 evőkanál porcukor

-          500 ml tej + 2 evőkanál tej

-          4 teáskanál kukoricakeményítő

-          1 csipet só

Elkészítés:

Tedd fel a tejet a tűzre, majd tedd bele a csokit, a cukrot és a kakaóport is az edénybe. Folyamatosan kevergesd, amíg el nem olvadt minden. Jöhet a sűrítés: keverd ki a keményítőt 2 evőkanál tejjel, majd mehet a csokis keverékhez. Ha már elég sűrű és testes, add hozzá a csipetnyi sót, keverd el, és fogyaszd egészséggel!

Forrás: https://www.insidetherustickitchen.com/italian-hot-chocolate-thick-decadent/

 Forró csoki receptek

Ha megéheztél forró csoki készítés közben ne aggódj, van megoldás: Falatozz.hu!

Ajánlott cikkek
A kávét etióp kecskék fedezték fel
Olvass tovább
Advent kisokos
Olvass tovább