0
Menta

Blog

Vega étel

Az állatvilág legérdekesebb táplálkozási szokásai

2017-07-31
Egyes fajok egészen különlegesen dolgokat tesznek meg az élelemért: van olyan emlős, amelyik ciripel, és olyan is, amelyik hosszú középső ujját csak éjjel melegíti fel a vadászathoz.
Olvass tovább

Biztos, hogy tudsz csirkemellet sütni?

2017-07-11
Összegyűjtöttünk néhány alapvető tanácsot a főzéshez, hogy magabiztosabb lehessél a konyhában.
Olvass tovább

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!

2017-06-19
Ha június, akkor kerti partik, barátok, vízparti szórakozás… és finom, egészséges, hűsítő falatok. Ehhez adunk egy kis képes ízelítőt és remek ötleteket.
Olvass tovább

Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz

2017-06-14
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
Olvass tovább

Immár a kukorica szivárványszínű és a fagyi fekete

2017-04-18
Nem csalás, nem ámítás, ezek az ételek tényleg ennyire szokatlanul néznek ki. Ti megkóstolnátok?
Olvass tovább

De mi az a molekuláris gasztronómia?

2017-04-04
Egyesek szerint sznobság, mások szerint az étel tudománya. Azt viszont érdemes tudni, hogy egy magyarnak is köszönhető a fogalom, amely három évtizeddel később terjedt el a konyhaművészetben.
Olvass tovább

Furcsa ételpárosítások

2017-02-14
Biztosan a te ízlésedbe is belefér valami, ami másnak már nem. Nos, képgalériánk pont ilyen abszurd ízkombinációkat és merész ötleteket sorakoztat fel.
Olvass tovább

De mi fán terem a chia mag?

2017-02-07
Mindig van egy aktuális gasztrománia, egy szuperélelmiszer, ami hirtelen minden drogériában és divatos vendéglátóhelyen felüti a fejét. Ez most egy ideje a chia mag, úgyhogy ideje megtudni többet róla.
Olvass tovább

Spagetti cukkiniből és fánk rizsből?

2017-01-10
A legújabb gasztroőrület gusztusos és szuperegészséges. A szénhidrátdús ételeket leválthatjuk zöldségekre, csak egy kis illúzió és bátorság kell hozzá. Megjelent egy új szakma, a zöldséghentes is.
Olvass tovább

A mákos guba története

2016-11-14
Kevés olyan jellegzetesen magyar desszertünk van, mint a mákos guba. Kigyűjtöttük az eredetét, a hozzá kötődő hagyományokat és még egy 300 éves receptet is.
Olvass tovább

Nézegess tündérien falatozó állatkákat!

2016-02-02
Stresszes munkanap, családi gondok? Sebaj, most elfeledtetünk veled mindent, méghozzá aranyosan étkező állatok képeivel. Vigyázat, instant mosolygást okozó tartalom!
Olvass tovább

A konyha új sztárja

2016-01-12
Mostanság egyre népszerűbbé vált az édesburgonya, de sokan még mindig nem tudják, hogy mi a különbség a hagyományos és a batátának is nevezett változat között. Ahogyan azt sem, hogy milyen szuperegészséges és ízletes hozzávalóról van szó.
Olvass tovább

Káposztalevélből flamenco szoknya

2015-09-29
Egy amerikai művész, Gretchen Röehrs azzal vált világhírűvé, hogy könnyed illusztrációiban az ételeket ötvözi a divattal.
Olvass tovább

Így válik egy egyszerű ételből műalkotás!

2015-09-07
Egy fotós elektronmikroszkóppal örökítette meg azokat a dolgokat, amelyeket minden nap látunk, csak éppen nem ilyen perspektívából és közelségből.
Olvass tovább

Az illúzió mestere

2015-08-04
Carl Warner fotós, annak köszönheti világhírét, hogy fantáziadús tájképeit nem valódi helyszíneken fotózza, hanem egy terepasztalt rendez be zöldségekből, gyümölcsökből, édességekből és felvágottakból. Képek, amelyek téged is becsapnak!
Olvass tovább

Értelmetlen konyhai kütyük tárháza

2015-07-14
Nincs elég porfogó a lakásban, és kellene néhány teljesen használhatatlan eszköz? Íme, itt vannak a legabszurdabb konyhai kiegészítők.
Olvass tovább
1 2 3 4