0
Menta

Blog

Tészta

Egyél fokhagymát fokhagymával!

2018-05-02 • Olvasási idő: 3 perc
A legújabb kutatások szerint még több előnye van a fokhagymában gazdag étrendnek, mint azt eddig gondoltuk.
Olvass tovább

Életem legszürreálisabb éttermében jártam

2018-04-11 • Olvasási idő: 6 perc
Beszámoló egy legendás, 1943 óta működő bergamói étteremről, amelyben szerethető őskáosz uralkodik.
Olvass tovább

Ideje mindent megtudnod a sajtról

2018-03-05
Mozzarella, parmezán, cheddar, parenyica, feta, camembert… mindet imádjuk, ugye? A sajt a mindennapi étkezéseink egyik alappillére, mégsem tudunk sokat az eredetéről és készítéséről.
Olvass tovább

Lenyűgöző videó a hagyományos kínai tésztakészítésről

2018-01-15
Elképesztően precíz és látványos munka a kézzel készült tésztaszálak kidolgozása. Nem bánod meg, ha rászánod ezt a pár percet!
Olvass tovább

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz

2017-11-21
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Olvass tovább

A lány, aki babaházban készít miniatűr ételeket

2017-09-11
Minden, amit Kate használ a főzés során, néhány centiméteres vagy csupán milliméteres nagyságrendű, beleértve az eszközöket és a hozzávalókat is.
Olvass tovább

A paradicsom, mint fegyver

2017-09-05
Létezik egy spanyol város, ahol hozzávághatsz bárkihez egy paradicsomot, és még örülni is fog neki. Buñol néhány nappal ezelőtt ismét véres csatatérré változott, de ez csak a látszat: a La Tomatina fesztivál a világ legfelszabadultabb eseménye.
Olvass tovább

A tésztasztori

2017-08-28
Az tény, hogy a tésztát az olaszok tették világhírű főfogássá, de azt senki sem állította, hogy ők is találták fel. De akkor hogyan került a tányérunkra?
Olvass tovább

Ahol hullámvasúton érkezik az ebéd

2017-07-04
Beszámoló a bécsi Praterben nyílt különleges gyorsétteremről, ahol robotok készítik az italokat és szó szerint eléd gurul az étel.
Olvass tovább

Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz

2017-06-14
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
Olvass tovább

Furcsa ételpárosítások

2017-02-14
Biztosan a te ízlésedbe is belefér valami, ami másnak már nem. Nos, képgalériánk pont ilyen abszurd ízkombinációkat és merész ötleteket sorakoztat fel.
Olvass tovább

Spagetti cukkiniből és fánk rizsből?

2017-01-10
A legújabb gasztroőrület gusztusos és szuperegészséges. A szénhidrátdús ételeket leválthatjuk zöldségekre, csak egy kis illúzió és bátorság kell hozzá. Megjelent egy új szakma, a zöldséghentes is.
Olvass tovább

Nézegess tündérien falatozó állatkákat!

2016-02-02
Stresszes munkanap, családi gondok? Sebaj, most elfeledtetünk veled mindent, méghozzá aranyosan étkező állatok képeivel. Vigyázat, instant mosolygást okozó tartalom!
Olvass tovább

Nevess egy jóízűt!

2015-10-06
A legjobb ételekkel kapcsolatos félrefordítások és elírások gyűjteménye.
Olvass tovább

Értelmetlen konyhai kütyük tárháza

2015-07-14
Nincs elég porfogó a lakásban, és kellene néhány teljesen használhatatlan eszköz? Íme, itt vannak a legabszurdabb konyhai kiegészítők.
Olvass tovább

A gyerekmenü-zsákutca

2014-11-18
Ha a lurkók etetéséről van szó, nem egyszerű kilépni a rántott sajt, halrudacska és bolognai spagetti háromszögből. De mit adhatunk még a gyereknek, és hogyan tegyük csábítóvá az egészséges ételt?
Olvass tovább
1 2 3