0
Főoldal Blog bejegyzések Az olasz konyha kedvencei

Az olasz konyha kedvencei

Az olasz konyha kedvencei Te is vágysz az olasz életérzés elsajátítására? - akkor kezdjük a gasztronómiánál!

A nyári hónapokban sokan Olaszország felé veszik az irányt, hiszen csodaszép óvárosok, tengerpartok és gasztronómiai élmények várják az odalátogatókat.

Borkóstolók, vacsoraestek és gelato minden mennyiségben, nem csoda, hogy sokan vágynak az olasz városokba. De mit tegyünk, ha jelenleg nem áll módunkban ellátogatni kedvenc országunkba? - hát hozzuk el ide az olasz életérzést!

A legfontosabb a dolce vita elsajátítása, melynek a lényege a szeretet, tisztelet és hála, akár apró dolgokért is.
Az élet élvezetéhez pedig a legrövidebb út talán a gasztronómián át vezet, lássuk hát mik az olasz konyha kedvencei, amiket nyaralás nélkül, otthon is élvezehtünk!

1. Pasta
Mindegy, hogy spagetti, farfalle, pappardelle, rigatoni, ravioli, tagliatelle vagy bucatini tésztával dolgozunk, a titok a friss, minőségi alapanyagokban rejlik. Olívaolaj, paradicsomszósz, bazsalikom, tengeri só, mozzarella sajt, carbonara ragu, chili, fokhagyma, tenger gyümölcsei, pesto, parmezán sajt, tengeri szósz - pár népszerű alapanyag és szósz a főételünkhöz.

2. Pizza
Az eredeti olasz pizzára mozzarellát, bazsalikomot és olívaolajat tesznek és kemencében sütik, de persze ízlés szerint különböző feltétek is kerülhetnek a pizzára. Ha olaszos pizzára vágyunk mindenképpen vékony tésztát készítsünk és csak tradicionális finomságokat tegyünk a tetejére.

3. Minestrone leves
A nyári melegben akár hidegen is fogyaszthatod ezt a tartalmas és ízletes olasz levest. A Minestrone receptje területenként és családonként eltérő lehet, de alapja a sok-sok zöldség és tészta, olívaolaj és füstölt sonkalé, a tetejére pedig reszelt parmezán kerül.

4. Tiramisu, zepolla, panna cotta, canollo és gelato
Az édes életérzéshez igazán passzol egy olasz édesség elfogyasztása. Az olasz desszertek nem hiába örvendenek ekkora népszerűségnek, hiszen változatosak és rettentően finomak, így semmiképp sem maradhatnak ki a listából.

Hozd el Olaszország ízeit az otthonodba saját készítésű fogásokkal vagy böngéssz az olaszos éttermeink kínálatából:
www.falatozz.hu 

 

Ajánlott cikkek
Nyerj Te is Falatozz utalványt a SuperShop nyereményjátékán!
Olvass tovább
Esküvői torták
Olvass tovább
Könnyed nyári frissítők
Olvass tovább