Egytálétel
Körülbelüli költség 4 főre: 1 900 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Juhtúrós sztrapacska házhoz szállítással: 3 380 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 30 dkg finomliszt
- 2 darab tojás
- só
- 20 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg juhtúró
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- sertészsír
Elkészítés
A sztrapacskához, hámozzuk meg a burgonyákat, majd reszeljük le. Keverjük össze a felvert tojással, a liszttel és sóval, majd ha szükséges, higítsuk annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Forraljunk enyhén sós vízet, majd ha nokedliszaggatóval szaggassuk bele a sztrapacska tésztát, és főzzük meg őket. Ha feljönnek a víz felszínére, onnantól még 1-2 percig főzzük, majd szűrjük le, és tegyük félre.
A szalonnát vágjuk kockákra, egy nagy serpenyőben kevés sertészsíron pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a juhtúrót, és ízesítsük sóval, illetve az összezúzott fokhagymával. Ezt már kisebb lángon süssük, nehogy megégjen a túró. Keverjük hozzá a tejfölt is, rottyantsunk rajta egyet, ha szükséges még sózzuk, majd keverjük hozzá a sztrapacskát, melegítsük össze, majd vegyük le a tűzről.
Tálaláskor rakjunk rá egy kevés tejfölt.