Desszert
Körülbelüli költség 4 főre: 2 100 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Gesztenyepüré házhoz szállítással: 1 340 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 1 kg gesztenye
- 3.5 dl tej
- 4 dl víz
- 1 darab vaníliarúd
- 6 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 7 dkg vaj
- tejszínhab
Elkészítés
Vágjuk be a gesztenyék tetejét X alakban, de csak héját, a húsát ne bántsuk. Tegyük bele őket egy tepsibe, amibe öntsünk vizet is, majd előmelegített sütőben 130 fokon háromnegyed órán keresztül süssük őket.
Ha elkészültek, fejtsük le róluk a héjukat, majd egy lábasban, közepes lángon körülbelül háromnegyed óra alatt főzzük meg őket a tejben és 3 dl vízben, amibe tegyük bele a vaníliarúd kikapart belsejét és magát az üres vaníliarudat is, majd szűrjük le őket.
A cukorból és 1 dl vízből készítsünk cukorszirupot. Ezután turmixoljuk össze a megfőtt gesztenyéket a cukorsziruppal, a habtejszínnel és a vajjal. Ha kellőképpen pürés lett, takarjük le egy fóliával és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Az elkészült gesztenyepürét nyomjuk át burgonyanyomón, tejszínhabbal tálaljuk és szórjuk meg a lereszelt étcsokoládéval.