0
Menta
Főoldal Blog bejegyzések

Blog

De mi az a molekuláris gasztronómia?

2017-04-04
Egyesek szerint sznobság, mások szerint az étel tudománya. Azt viszont érdemes tudni, hogy egy magyarnak is köszönhető a fogalom, amely három évtizeddel később terjedt el a konyhaművészetben.
Olvass tovább

Gordon Ramsay aranyköpései

2017-03-22
A sztárséfet mindenki ismeri, és nem csupán szakmai rátermettsége, hanem sajátos stílusa miatt. Szemezgettünk a legerősebb mondataiból.
Olvass tovább

Híresek és éhesek

2017-03-15
Az önmagában nem meglepő, hogy az ismert emberek is esznek, az viszont már annál inkább, hogy mit. Napjaink és a múlt közkedvelt figuráinak kedvenc ételeit gyűjtöttük össze.
Olvass tovább

Hústorta születésnapra

2017-03-08
Hol máshol, mint Japánban terjedt el egy új őrület: hústortát készíttetnek nem édesszájú szeretteiknek.
Olvass tovább

A legnagyobb szelet pizza

2017-03-01
„Csak még egy szeletet!” – sóhajtunk fel gyakran evés közben. Ebből a szeletből azonban még egy darab is brutális pizza-túladagolást jelent.
Olvass tovább

Furcsa ételpárosítások

2017-02-14
Biztosan a te ízlésedbe is belefér valami, ami másnak már nem. Nos, képgalériánk pont ilyen abszurd ízkombinációkat és merész ötleteket sorakoztat fel.
Olvass tovább

De mi fán terem a chia mag?

2017-02-07
Mindig van egy aktuális gasztrománia, egy szuperélelmiszer, ami hirtelen minden drogériában és divatos vendéglátóhelyen felüti a fejét. Ez most egy ideje a chia mag, úgyhogy ideje megtudni többet róla.
Olvass tovább

Kérsz málnás kürtőskalácsot és mézeskalácsos forralt bort?

2017-01-27
Körbefotóztuk a főváros legújabb street food fesztiválját. BBQ kocsonya, lángos-specialitások és forró szörpök is várják a látogatókat.
Olvass tovább

Ez a világ legdrágább pizzája

2017-01-24
Szépnek szép, de nem biztos, hogy lecserélnénk rá a kedvenc szalámis-kukoricás verziónkat. Ennyi pénzért meg főleg.
Olvass tovább

Cukorkasmink és salátahaj

2017-01-17
Az étel nem csupán létszükséglet, esztétikai értéke is van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a szépségipart és divatvilágot is inspirálják a különféle finomságok. Nézegess ötletes és szép sminkeket, frizurákat és körmöket!
Olvass tovább

Spagetti cukkiniből és fánk rizsből?

2017-01-10
A legújabb gasztroőrület gusztusos és szuperegészséges. A szénhidrátdús ételeket leválthatjuk zöldségekre, csak egy kis illúzió és bátorság kell hozzá. Megjelent egy új szakma, a zöldséghentes is.
Olvass tovább

Gyors, olcsó és könnyű köret-alternatíva

2017-01-03
A kuszkusz változatosan ízesíthető, ráadásul illik az újévi diétás fogadalmunkba is.
Olvass tovább

Jópofa szilveszteri szokások a világ körül

2016-12-28
Nálunk újévkor a malac és a lencse hoz szerencsét, de más nemzeteknél egészen érdekes étkezési hagyományok élnek a köztudatban.
Olvass tovább

Hírességek karácsonya: a mániákusoktól az undorodókig

2016-12-20
Azt mindenki tudja, hogy Magyarországon hogyan néz ki egy átlagos karácsonyi ünnepség. Utánajártunk, hogy mit csinálnak ilyenkor a legnagyobb sztárok.
Olvass tovább

Hogy került a hal a karácsonyi asztalra?

2016-12-13
Nem vagyunk éppen egy halfogyasztó nemzet, ugyanakkor az év végi ünnepi menüsorban szinte mindenütt megtalálható a halászlé vagy a rántott ponty. Tudod az okát?
Olvass tovább

Ünnepváró ötletek

2016-12-07
Már csak bő két hét van karácsonyig, te pedig azt sem tudod, hol áll a fejed, nem hogy még az ünnepi menüsoron törd a fejed? Mutatunk pár kreatív ételfotót, amelyek inspirálhatnak a sütésnél-főzésnél.
Olvass tovább