A Falatozz.hu szétnézett a külföldi sajtóban, és kiszemlézte a hét legérdekesebb információmorzsáit.
Retró kekszek
Azok a ’90-es évek! Könnyes nosztalgiával gondol vissza rá Ayaka Matsuno is, aki csupa olyan kekszet készít, amely ötvözi a díszített mézeskalácsok hangulatát a régi technikai eszközökkel. Kezei közül olyan ennivaló kütyük kerülnek ki, mint a klasszikus GameBoy játék-alakú süti, amely pont belefér a műanyag dobozkájába, vagy egy egész Super Nintendo szett retró számítógéppel – rajta a Continue? felirattal – és apró konzolokkal. Kedvencünk ez a kazetta-süti, amely szintén pont illik a tokjába, ezt biztosan nem akarod majd ceruzával a B-oldalhoz tekerni.
Rántottába pillecukrot?!
Aki eddig azon tanakodott reggelente, hogy édessel vagy sóssal indítsa a napot, azok számára íme a megoldás, amely természetesen Japánból származik. Az új gasztro-őrület szerint a rántottába pillecukrot is kell tenni, összezavarva az ízlelőbimbóinkat. Tény, hogy a marshmallow, azaz pillecukor finom megsütve, hiszen kívül ropogós lesz, belül pedig puha marad, de tojással ötvözve kissé bizarr lehet a végeredmény.
Gigantikus rák az étterem büszkesége
Nem mindennapi rákot fogtak nemrég egy New York-i étterem számára. A Jordan Lobster Farms egyik beszállító halásza egy 10 kilós jószágot fogott ki, és lelkendezve vitte el a tulajdonosnak, Stephen Jordannak. A tulajdonos egy dinoszauruszhoz hasonlította a hatalmas rákot, és nem volt szíve eladni vagy megfőzni az állatot, hanem felajánlotta a közeli Long Island Aquarium számára. A halász körülbelül 95 évesnek saccolja a különleges teremtményt a mérete és súlya alapján.
Jégkrém helyett banán
Nem könnyű nyáron diétázni, hiszen legszívesebben egész nap egy bödön hideg fagylaltot majszolnánk. Erre találták ki az egészséges étkezés hívei azt a tápanyagdúsabb és kalóriaszegényebb megoldást, miszerint egy csokoládéba mártott, fagyasztott banán is legalább olyan finom lehet. Jégkrém alakja a gyermekeket is könnyen megtéveszti, nem beszélve arról, ha színes cukorkákba és törtmogyoróba vagy pisztáciadarabokba forgatjuk a csokoládémázt, mielőtt a fagyasztóba tesszük a végeredményt.
Tóth Noémi
Források: