A Falatozz.hu felhalmozott neked egy zseniális tippgyűjteményt, hogy hatékonyabb legyél a konyhában. Lássuk, melyiknél csapsz a homlokodra, hogy erre eddig nem gondoltál!
- ha túl zsíros lett az étel, amit főztél, papírtörlőbe csomagolt jégkockákkal felitathatod, mivel a jég magához vonzza a felszínen lebegő zsírt
- a kemény vajat úgy puhíthatod meg gyorsan, hogy forró vízzel felmelegítünk egy poharat, majd lefeded vele a hideg vajat néhány percig
- fagyaszd le jégkockatartóban a fűszernövényeidet némi vízzel, vagy akár vajjal együtt, hogy legyen mindig fűszervajad egy jó steakhez
- használd a mézeskalácsformákat tükörtojás- vagy palacsintakészítésre, a gyerekeid imádni fogják
- mielőtt sajtot reszelnél, tedd a mélyhűtőbe egy fél órára, és akkor nem lesz maszatos, ugyanígy a hagymát is főzés előtt, ha nem akarsz könnyezni pucolás közben
- fagyaszd le a műanyag fóliát is használat előtt, mert utána kevésbé tapad (tudtad, hogy ha a banán szárát körbetekered vele, napokkal elodázod a barnulását?)
- a gofrisütőt használhatod röszti, azaz tócsni készítésre is, ami remek köret
- a tojás főzővizéhez adj ecetet, hogy utána könnyebb legyen megpucolni a héját
- a tükörtojás mellé pedig vizet önts olaj helyett a serpenyőbe
- ha tacót vagy tortillát ennél otthon a megmaradt hozzávalókból, csak csavard bele egy bögrébe és úgy tedd a mikróba, hogy a megfelelő alakban süljön ropogósra
- tegyél egy pohár vizet a mikróba a maradék pizzaszeleted mellé, mivel a kiáramló gőz nem engedi kiszáradni a tésztát
- a kekszeid sem fognak kiszáradni, ha egy műanyag dobozban egy szelet almával vagy kenyérrel együtt tárolod őket
- időnként forrald fel a fakanalakat és tedd ki a napra száradni, hogy eltűnjön a kellemetlen illatuk
- a vágódeszkáidat pedig dörzsöld át durva szemű sóval, majd negyed óra múlva töröld át egy fél citrommal, hogy szagtalanítsd
- fogselyemmel vágd fel a tortákat és süteményeket, így nem hullik szét vagy ragad a késre a krém
- ha zavar, hogy sokáig tart a hagyma karamellizálódása a serpenyőben, akkor adj hozzá fél teáskanál szódabikarbónát, amivel fele annyi idő alatt megbarníthatod az aprított hagymát
- ne pazarolj, hiszen szinte minden jó valamire: a sárgarépa zöldjéből, a petrezselyem és koriander szárából pesztó, a brokkoli szárából krémleves, a póréhagyma zöldjéből savanyúság, köret, a gyömbér héjából tea is készíthető, a vöröshagyma héja pedig szép színt ad a húslevesnek
Források: tophir.hu / nosalty.hu / foodandwine.hu