A Food24 megírta, hogy milyen újításokra lehet számítani idén a desszertsütés témájában, összefoglaljuk nektek:
Művészi díszítések
Fröcskölések, kenetek és festések: egy a lényeg, hogy színes és egyedi külcsínnel bírjanak a sütemények és torták.
Jó neked-desszertek
Attól, hogy édeset eszel, még nem kell, hogy egészségtelen is legyen. Divatba jönnek az olyan jótékony hozzávalók, mint a kombucha, kefír, quinoa, moringa és roobios.
Geometrikus formák
Mostantól kiélhetik a cukrászok a belsőépítészeti ambícióikat is. Előtérbe kerülnek a hatszögletű, négyzet alakú vagy háromszög formájú finomságok.
Tuningolt macaronok
A szűnni nem akaró macaron-láz következménye, hogy mindenféle jósággal, például fagylalttal lesznek megtöltve a kedvenc színes falatkáink. Nem beszélve a csokoládéval bevont verzióról…
A kovász előretörése
Az már egyértelművé vált, hogy a lassú erjesztésű kenyértésztákat könnyebb megemészteni, ezért a gofrik, sütik és fánkok sütésénél is egyre inkább a kovászos verzió terjed.
Jeges vegán hűsítők
A vizes alapú sorbetek és jégkrémek egyre népszerűbbek a tejes fagylaltok mellett, méghozzá olyan hozzávalókkal, mint az avokádó, a humusz, a szezámmag vagy a kókuszvíz.
Gluténmentes lisztek
Sokakat érint a gluténérzékenység vagy allergia. Emiatt nem meglepő, hogy egyre több helyen sütnek a hagyományos fehérliszt helyett olyan alapanyagokból, mint a tönköly, a cirok, az árpa vagy a hajdina.
A vaj reneszánsza
Már minden tekintetben fontos a kiváló minőség, ezért a tucatgyártott ételek helyett a kézműves műgonddal készített, különleges termékek kerültek fókuszba. Miért pont a vajra ne fordítanánk több figyelmet, amikor minden nap fogyasztjuk kenyéren vagy péksüteményben?
Melyik a te kedvenc desszerted? Rendeld meg a Falatozz.hu-n, akár hagyományos, akár modern ízekre vágysz!