Pick téliszalámi
Tudtad? A Pick téliszalámi egészen 150 évre nyúlik vissza. A titkos családi receptben rejlik a csoda, amit generációk ismernek. Nem csak a nemes húsok azok, amik ilyen ízletessé varázsolják a készítményt, de a valódi, kíváló minőségű fűszerek is.
Herz Classic Téliszalámi
Ha már a Pick márkát megemlítettük, itt van méltó párja: a Herz téliszalámi. A 130 éves eredeti recept alapján készült felvágottat a válogatott alapanyagok, a bükkfán füstölés és a hagyományos érleléssel készült eljárás teszi felejthetetlenné! Te inkább a Pick csamatba tartozol, vagy a Herz télizalámija ízlik jobban?
Gyulai kolbász
Ha már húkészítmények, nem szabad kihagyni a Gyulai kolbászt sem a sorból! Már a 19. század végén gyártották, kiemelkedő alakja a kor henteseinek ifj. Balog József, aki 1910-ben a Brüsszeli Világkiállításon Aranyérmet nyert kolbászával.
Unicum
Dr. Zwack, az uralkodói udvar orvosa 1970-ben kínálta először a gyógynövényekből álló likőrjét II. József császárnak. Itt kezdődött minden. 1883-ban már gyomorerősítőként árulták az italt, címkéjén a vörös keresszttel. Érdekesség, hogy már itt is gömbölyű palackban volt az folyadék. Mára igazi Hungaricumnak számít!
Magyar Akácméz
A Kárpát-medence klímája lehetővé teszi, hogy akácosaink hatalmasra nőjenek, ez teszi igazán különlegessé a belőle készült magyar mézet. Különlegessége elsősorban az, hogy ilyen akácerdők más tájakon nem fordulnak elő. Az ebből készült édes nedű világos, kevésbé savas, akácvirágillatú és lágy. Magas cukortartalma miatt nem kristályosodik!
Ha érdekelnek még milyen Hungaricumaink vannak, javasoljuk, hogy nézz szét ezen a weboldalon!
Ha pedig valami finom magyarosra féj a fogadd ne feledd, a Falatozz.hu az ország első magyar érelrendelő portálja, ami a mai napig magyar kézben van!
Forrás:
https://pick.hu/hu/teliszalami/pick-legenda/
https://herz.hu/termek/herz-classic-teliszalami
https://www.gyulahus.hu/rolunk/tortenetunk
https://unicum.hu/home#intro