A fagylaltot valószínűleg először a kínaiak ismerték, mintegy ötezer évvel ezelőtt már hóból, tejből és gyümölcsökből kevert jeges édességet fogyasztottak a tehetősebbek. Feltehetőleg egyiptomi közvetítéssel került a földközi-tengeri országokba.
A 19. század végére már a legtöbb kávéházban lehetett kapni fagylaltot.
Magyarországra a fagylalt osztrák közvetítéssel került a 18. században, és hamar kedveltté vált, az 1900-as évek elején már minden szakácskönyvben szerepelt fagylaltrecept.
Azóta elképszetően sokféle fagylalt kapható, köztük egészen meglepőek is: krokodiltojásos, szalonnás, nyers lóhús ízű, polipos, szamártejes és anyatejes is szerepel a palettán.
Nem tudjuk, hogy ezek az ízek honnan származnak, de Olaszországban fagyiegyetem is van, a Carpigiani Gelato University, ahol reméljük, hogy ezeknél kellemesebb ízek fognak születni.
A legnépszerűbb egyébként a vanília, majd a csoki és az eper.
Neked melyik a kedvenc ízed?
Egyes éttermeink kínálatában jégkrémek is kaphatóak, ha egy kis jeges finomságra vágysz:
www.falatozz.hu
Forrás: Wikipédia, Játéksziget