Precizitás, türelem és némi ehető – és sajnos romlandó – alapanyag kell mindössze ahhoz, hogy gyönyörű alkotások szülessenek. Néhány ételszobrász elképesztő szintre emelte a tudományát, ezekből gyűjtött néhány példát a Falatozz.hu a Pinterest segítségével.
Egy szem alma szinte minden ház éléskamrájában megtalálható, úgyhogy már csak annyi van hátra, hogy farigcsáljunk bele néhány motívumot. Mondanánk, hogy egyszerű a feladat, de azért kissé túlzás volna ilyet állítani, elnézve az alábbi megoldásokat…
Dinnyefarigcsálásról már mindenki hallott, de ilyen vérfagyasztó részletességgel kivitelezett munkát talán még kevesen láttak. Érdemes abba is belegondolni, hogy mivel a dinnye textúrája eléggé légies, vizes, rendkívül nehéz lehet vele dolgozni is.
Egy olyan egyszerű dolog, mint a répa is tud ám lenyűgöző lenni, ha megfelelő kezekbe kerül. Nézd meg azokat az aprólékos mintákat, hogy mennyire stimmel minden egyes miniatűr bemetszés szélessége és mélysége!
Ezt a kicsipkézett avokádót biztosan nem lenne szíved egy tonhalsalátába szeletelni, ahogyan a brokkolit sem pürésítenéd le rögtön, hogy levest készíts belőle. Ezt nevezik egészséges művészetnek a javából!
Balra egy papaya, jobbra egy tök – ez elsőre egy szokványos csendélet kezdete is lehetne, de ennél azért izgalmasabbat álmodtak meg a készítők. El sem merjük képzelni, hány munkaóra van egy-egy ilyen darabban.
Amikor töltött cukkinit sütsz, biztosan eszedbe sem jut, hogy ezt is ki lehetne hozni belőle. Bónuszként mutatunk egy látványos trükköt, amit te is el tudsz készíteni, íme a cukkinibálna!
Rossz belegondolni, hogy pillanatok alatt elszíneződnek és tönkremennek ezek a csodás alkotások…
Kovács-Tóth Noémi