Gondoltad volna, hogy az esküvői torta eredete egészen 2300 évvel ezelőttre vezethető vissza? Ami még inkább meglepő, hogy egy Nagy Sándor által rendezett esküvőn jelent meg az első torta, ahol tízezer makedón katona vett feleségül tízezer perzsa nőt.
A torta alapját kenyér recept alapján készítették el gabonából, mandulából, dióból, szárított gyümölcsökből és mézből, ezt pedig mézes-kecsketúrós krémmel kenték meg, valamint rózsaszirmokkal díszítették.
Az emeletes torta egy régi angol szokásból származik, miszerint a friss házasok tortákat kaptak ajándékba, amit egymásra tettek, így jött egy cukrász ötlete, hogy krémmel vonja be a tortákat.
Mára persze sokat változott a torta elkészítési módja, valamint rengetek íz variáció, forma és stílus közül válogathatunk. A torták egyfajta főszereplővé váltak a fogadásokon, ezért a cukrászművészek elképesztően gyönyörű tortákat készítenek az esküvőkre.
Ízekben a csokoládé és a vanília réteg a legnépszerűbb, de sokan választanak gyümölcsös, citrusos vagy újító eszenciájú krémeket, például mák, mangó, kókusz, narancs hab, tengeri sós karamell, alkohol vagy éppen cékla felhasználásával.
Ami a díszítést illeti, az ehető virágok, a szárított gyümölcsök, a marcipán, az arany díszítés és a csokoládé felhasználása jó választás lehet, ám ma már a rusztikus, minimalista irány mellett is voksolhatunk.
Ha megkívántad az édességeket, keresd a desszert kategóriájú ételeket:
www.falatozz.hu/
Forrás: www.zilakavehaz.hu