A "dubai csokoládé" népszerűsége robbanásszerűen nőtt, miután a közösségi média influenszerei és élelmiszerbloggerek elkezdték megosztani tapasztalataikat róla. Egy TikTok-videó, amelyben Maria Vehera bemutatta a csokoládét, több mint 70 millió megtekintést ért el, ami globális figyelmet hozott a terméknek.
Dubai csokoládé házilag
Hozzávalók:
- 20 dkg pisztáciavaj
- 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 10 dkg aprított pisztácia
- 10 dkg kadayif (török tészta)
- 5 dkg fehér csokoládé
- 3 evőkanál tahini
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A kadayif tésztát vágd apróra egy éles késsel. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, add hozzá a tésztát, és pirítsd aranybarnára.
- Az ét- vagy tejcsokoládét, valamint a fehér csokit külön-külön aprítsd össze, majd locsold meg olajjal. Olvaszd meg mindkettőt mikróban, rövid időközönként megkeverve, hogy ne égjen meg.
- Egy csokiforma alját vékonyan szórd meg az aprított pisztáciával, majd öntsd rá az olvasztott csokoládé felét, egyenletesen eloszlatva.
- A pirított tésztát keverd össze a pisztáciavajjal és tahinivel, majd simítsd rá a csokirétegre.
- Fedd be a maradék olvasztott csokoládéval, és a tetejére csorgasd a fehér csokoládét díszítésként.
- Helyezd a formát a fagyasztóba, és hagyd dermedni legalább három órán át.
Tálalás előtt vedd ki a formából, és szeleteld ízlés szerint!
Forrás:femina.hu