Forradalmian új tésztafajtát hozott létre az amerikai Dan Pashman (aki a The Sprokful Podcast nevű online műsoráról ismert arrafelé) a Sfoglini tésztaműhellyel karöltve. Dan szerint egy jó tésztának három ismérve van: a szósszal való maximális bevonódás képessége, a könnyű villára szúrhatóság és a kellemes harapásérzet.
Miután felvásárolta az összes, forgalomban kapható fajtát, hosszadalmas kísérletezésbe kezdett. Mindegyik tésztatípust tanulmányozta és katalogizálta, majd kiválasztotta a legoptimálisabb tulajdonságaikat.
Végül megalkotta három évvel később a cascatelli névre hallgató tésztatípust, ami olaszul kis vízeséseket jelent. A tészta-találmány mindegyik kritériumnak remekül megfelel, alakját tekintve pedig rövid, lapos, derékszögű és kellően fodros, amely meghatározza a textúráját. Pashman szerint ritka az olyan tészta, amelyiknek derékszöge van és „kielégítő harapásélményt ad”.
Ha a cikket olvasva megindult a nyálelválasztásod, és élsz-halsz egy nagy adag tésztáért, rendelj valami finomat a Falatozz.hu kínálatából ;)
Források: telex.hu / marieclaire.hu