Miben rejlik igazából az örökkévalóság?
Miért tesszük erre a dátumra az egészség világnapját?
Azért, mert 1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre a fontos eseményre emlékezünk vissza immár 74. éve.
Mit tegyünk annak érdekében, hogy egész életünk során egészségesek maradhassunk?
A hosszú élet titka nem csak megfelelő táplálkozásban rejlik, hanem a stresszmentes életmódban is.
Azonban ez a két dolog erősebb kapcsolatban áll egymással, mint gondolnád. Az étrendünk tudatos megválasztásával szervezetünk hatékonyabb módon tud ellenállni a stressz okozta gondoknak.
A teljes kiőrlésű gabonatermékekben található szénhidrátok növelik az agy szerotonin szintjét, mely felelős a jó hangulatért. Ugyanezen oknál fogva ajánlják a fehérjék fogyasztását is. A tojás különösen gazdag kolinban, amely fontos szerepet tölt be az agy egészséges működésében. A zöldségek, például a brokkoli B vitamint és folsavat tartalmaz, mely a szervezet stressz ellenállóképességét növeli. A gyümölcsök is elengedhetetlenek az egészséges táplálkozásban. A banán magas káliumtartalommal rendelkezik, illetve hangulatjavító hatással bíró dopamint is tartalmaz. Az áfonya magas flavonoid-tartalmánál fogva képes csökkenteni a stressz következményeként kialakuló gyulladást, illetve a sejtek károsodását.
Ha te is megkívántál egy kiadós, ám szervezetkímélő ételt, nézz szét a www.falatozz.hu/ oldalán!
Forrás: www.uni-bge.hu
Miért tesszük erre a dátumra az egészség világnapját?
1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre a fontos eseményre emlékezünk vissza immár 74. éve.
Mit tegyünk annak érdekében, hogy egész életünk során egészségesek maradhassunk?
A hosszú élet titka nem csak megfelelő táplálkozásban rejlik, hanem a stresszmentes életmódban is.
Azonban ez a két dolog erősebb kapcsolatban áll egymással, mint gondolnád. Az étrendünk tudatos megválasztásával szervezetünk hatékonyabb módon tud ellenállni a stressz okozta gondoknak.
A teljes kiőrlésű gabonatermékekben található szénhidrátok növelik az agy szerotonin szintjét, mely felelős a jó hangulatért. Ugyanezen oknál fogva ajánlják a fehérjék fogyasztását is. A tojás különösen gazdag kolinban, amely fontos szerepet tölt be az agy egészséges működésében. A zöldségek, például a brokkoli B vitamint és folsavat tartalmaz, mely a szervezet stressz ellenállóképességét növeli. A gyümölcsök is elengedhetetlenek az egészséges táplálkozásban. A banán magas káliumtartalommal rendelkezik, illetve hangulatjavító hatással bíró dopamint is tartalmaz. Az áfonya magas flavonoid-tartalmánál fogva képes csökkenteni a stressz következményeként kialakuló gyulladást, illetve a sejtek károsodását.
Ha te is megkívántál egy kiadós, ám szervezetkímélő ételt, nézz szét a www.falatozz.hu oldalán!
Forrás: www.uni-bge.hu