0
Főoldal Blog bejegyzések Hungarikum ételek, amelyektől kiborul egy külföldi

Hungarikum ételek, amelyektől kiborul egy külföldi

Hungarikum ételek, amelyektől kiborul egy külföldi Gondoltál már arra, hogy vannak olyan magyar ételek, amelyektől egy másik ország szülötte irtózik, esetleg csak szimplán nem érti, hogy mi az?

A mákos guba és bejgli nekünk egy ünnepélyes családi desszert, másnak viszont a mákról csak a drognak minősülő máktea, azaz az ópium jut eszébe (egyes országokban csak patikában kapható). Nem beszélve a mákos tésztáról, meg a többi édes tésztaételünkről, mint például a vargabéles vagy diós metélt: Olaszországban biztosan sikítófrászt kapnának ez efféle kombinációtól. Mondjuk a krumplis tészta is furcsa sokak számára, hiszen köretet eszünk körettel, nemdebár? És akkor még nem szóltunk a tojásos nokedliről és a káposztás cvekedliről.

Bármilyen meglepő egy magyar ember számára, bizony a túró rudi is ilyen képtelen összeállítás a világ többi népe szerint. Eleve a túró is hungarikum, és ha még csokiba bele is mártjuk, nos, ezzel általában nem tudnak mit kezdeni a külföldiek. Értetlenkedve néznek a főzelékre is az idegenajkúak, hiszen híg és kanállal esszük, viszont nem leves, ugyanakkor nem is köret, pedig húsos feltéttel fogyasztjuk.

Vannak a bizarr kategóriás ételeink, ilyen a kocsonya, a kakashere vagy kakastaréj, valamint a csontvelő. A belsőségek iránti rajongásunkat sem sok nép tudja megérteni (a kínai mondjuk pont igen): álmélkodva figyelik, hogyan vagyunk képesek magunkba tömni egy körmös pacalt, zúzát, májat vagy szalontüdőt.

Ott van továbbá a külföldiek cukkolására a töpörtyű, ami – akárhogy is nézzük, és akármilyen finom, de tényszerűen – zsírban sült zsír, illetve a zsíros kenyér. A hazaiaknak természetes hurka vagy kolbász egyenesen gyomorforgató sokak számára, hiszen a leölt állatot visszatöltjük a saját belébe és jóízűen elfogyasztjuk. A véres hurka, vagy sült vér pedig már-már barbár provokációnak minősül.

Ha te viszont szereted a fenti ételeket, amit mélységesen meg tudunk érteni, akkor irány a Falatozz.hu!

 

Források: melodin.hu / index.hu

Ajánlott cikkek
Londoni magyar étteremben vigad a brit politikus
Olvass tovább
Magyarosra erőszakolt ételek - A csalamádés gyrostól a lecsósított kínaiig
Olvass tovább