0
Főoldal Blog bejegyzések A Pinterest kedvenc koktéljai

A Pinterest kedvenc koktéljai

A Pinterest kedvenc koktéljai Összeszedtünk pár koktél receptet, hogy méltóképpen zárhasd le a nyarat!

A Pinteresten mindenféle témában inspirálódhatunk, mi most a koktélozáshoz kerestünk ötleteteket!

1. Vattacukor pezsgő


Tudjuk, hogy nem számít igazi koktélnak, de mindneki odáig van ezért a gyönyörű pezsgős italért!
Öntsünk lehűtött pezsgőt a poharakba, majd törjünk le egy csipetnyi vattacukrot, és tegyük a pezsgőbe. Azonnal feloldódik és rózsaszín árnyalatot ad a koktélnak.Törjünk le még egy kis vattacukrot és formáljunk belőle enyhén golyót. (ha túl sokáig érintjük, ragacsos lesz) Finoman helyezzük rá a vattacukorgolyót a pohár peremére. Megjegyzés: minden folyadékkal érintkező vattacukor azonnal feloldódik az italban.

2. Mojito


Szerintünk nem érhet véget a nyár hűsítő mojito nélkül! Egy lime-ot 4 gerezdre vágunk, és a pohárba tesszük, rátesszük a mentaleveleket is. A pohárba töltjük a cukorszirupot és a rumot. Törőfával óvatosan összetörjük a rostokat a pohárban, hogy felszabaduljanak az aromaanyagok. Zúzott jéggel megtöltjük a poharat. Végül szénsavas ásványvízzel feltöltjük az italt és alaposan átkeverjük bárkanállal.

3. Pink Punch


A partykra a legegyszerűbb választás egy finom punch elkészítése: keverjük össze a három összetevőt egy nagy tálban vagy edényben. Fedjük le és fagyasztjuk le egy éjszakán át. Vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk felengedni körülbelül 20 percig. Poharakba töltjük és tálaljuk.

4. Gin Fizz


Nem kell hozzá sok alapanyag, mégis rendkívül frissítő ital! A jégkockákat egy lehetőleg hideg pohárba tesszük, majd beleöntjük a citromlevet, a gint, a cukorszirupot (ehhez előzetesen 100 ml forrásban lévő vízben feloldunk 100 g cukrot), valamint a szódát, és egy kanállal kissé megkeverjük. Citromszeletekkel és koktélcseresznyével díszítjük.

5. Eper-vodka koktél


Epres finomság, amit könnyedén elkészíthetsz: a cukrot állandó kevergetés mellett felolvasztjuk a vízben, hozzákeverjük a mentaleveleket is és felforraljuk az egészet. Amíg a cukorszirupot hűtjük, az epret megmossuk és összeturmixoljuk, hozzáadjuk a citromlevet és a vodkát is. A cukorszirupot az eperturmixhoz szűrjük, és alaposan elkeverjük. Az eperkoktélt steril üvegbe öntjük és lehűtjük.

Zárd te is a nyarat egy frissítő koktéllal, a hozzá illő finom harapnivalókat pedig keresd nálunk:
www.falatozz.hu

Fotók forrása: Pinterest
Receptek: savvysassymoms.comdropgarden.blog.husimplejoy.comstreetkitchen.huizharmonikus.blogspot.com

 

 

Ajánlott cikkek
Augusztus története
Olvass tovább
Érdekességek a vízről
Olvass tovább
Könnyed nyári frissítők
Olvass tovább