0
Főoldal Receptek Pulykamelles hamburger

Pulykamelles hamburger

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • grill fűszerkeverék
  • bors
  • 4-5 darab hamburger zsemle
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 teáskanál mustár
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 4-5 szelet jégsaláta
  • 1 fej lilahagyma
  • 2-3 darab paradicsom
Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés

Először is készítsük el a hamburgerszószt. Keverjük össze a majonézt, a ketchupot, a mustárt, a fokhagymaport, két csipet borsot és ízlés szerint sót. Ha jól elkevertük, tegyük hűtőbe.

 

A pulykamellet vágjuk körülbelüle akkora szeletekre, mint a hamburger zsemle. Az olívaolajba keverjünk ízlés szerint sót, borsot és grill fűszerkeveréket, és kenjük be vele a pulykamell szeleteket, majd grillrácson süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. A félbevágott hamburger zsemlék belsejét is pirítsuk meg rajta egy kicsit.

 

A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk szeletekre, az lilahagymát pucoljuk meg, és azt is vágjuk vékony szeletekre, a saláta leveleket pedig kisebb darabokra. 

 

Ezután már csak össze kell állítanunk a hamburgereket. Kenjük meg a zsemlét a szósszal, majd helyezzünk rá egy szelet grillezett pulykamellet, 1-2 karika lilahagymát és paradicsomot, majd 1-2 szelet jégsalátát. Egy kevés szószt öntsük a tetejére is, végül tegyük rá a hamburger zsemle tetejét is.