0
Főoldal Receptek Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel

Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel

Hozzávalók:

  • 2 darab burgonya (személyenként)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 darab paradicsom
  • 10 dkg padlizsán vagy cukkini
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 csomag zöldfűszer keverék ízlés szerint
  • 500 gramm tejföl
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 csokor snidling
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés

Miután megmostuk a krumplikat, vágjunk bele 3mm-es réseket, ügyelve arra, hogy ne essen szét. Rátesszük a burgonyákat egy-egy nagy méretű alufóliára.

A résekbe hagymát, szárazkolbászt, paradicsomot, padlizsánt vagy cukkinit, kolozsvári szalonnát tömködünk, de lehet rá vajat vagy mártást is tenni.

Némi sót szórunk rá, és ízlés szerint megszórjuk zöldfűszerekkel, például bazsalikommal, tárkonnyal, oreganóval.

A fóliába csomagolt batyukat rátesszük a parázsra, és sütjük 15-20 percig. Néha forgassuk meg óvatosan őket, elkerülve a megpörkölődést.

Az öntethez készítsük elő a tehéntúrót, a felvágott metélőhagymát és a tejfölt, majd keverjük össze az egészet, és a végén szórjuk meg egy kevés sóval-borssal.

Szedjük tányérokra a kész krumplikat, vágjuk el keresztve és hosszába egyaránt, majd kibontjuk a fóliából és lelocsoljuk az elkészült tejfölös öntettel.