Halétel
Körülbelüli költség 4 főre: 2 300 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Harcsapaprikás házhoz szállítással: 4 650 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 60 dkg filézett harcsa
- 15 dkg szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1.5 dl víz
- só
- bors
- fűszerpaprika
- 2 darab paprika
- 2 darab paradicsom
- telföl
- finomliszt
- olaj
Elkészítés
A szalonnát vágjuk fel apró kockákra, majd kezdjük el pirítani egy nagyobb edényben. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, ha már eresztett némi zsírt, majd szórjuk meg fűszerpaprikával, és öntsük hozzá a vizet. Amíg elkezd forrni, várgjuk apró darabokra a paradicsomot és a parikát, majd szórjuk ezeket is az edénybe, ezután ízesítsük sóval, borssal. A tejfölből, lisztből és vízből készítsünk habarást, majd ha már megpuhultak a zöldségek, habarjuk be vele a paprikást. Ha kellőképpen besűrűsödött, vegyük le a tűzről.
A harcsa filéket sózzuk be, majd vágjuk kockákra, majd forró olajon pár perc alatt pirítsuk meg őket, vigyázva, hogy egyben maradjanak a darabok. Ha szépen megpirultak, öntsük hozzá a paprikás alapot, és melegítsük össze.
Túrós csuszával tálaljuk.