Leves
Körülbelüli költség 4 főre: 2 700 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Gulyásleves házhoz szállítással: 2 120 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 80 dkg marhalábszár
- 4 darab sárgarépa
- 2 darab fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 darab paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 darab zeller
- 40 dkg burgonya
- 1 darab zöldpaprika
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- 4 dkg sertészsír
- 10 dkg finomliszt
- 1 darab tojás
Elkészítés
Az vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagyma gerezdeket zúzzuk össze, a húst pedig vágjuk kockákra. Egy jó nagy lábasban fonnyasszuk meg a hagymát a sertészsíron. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és ízlés szerint hintsük meg őrölt köménnyel. Egy kis kevergetés után adjuk hozzá a hús kockákat, pirítsuk meg kicsit, majd fűszerezzük pirospaprikával, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd őzzük addig, hogy félig megpuhuljon a hús.
Közben vágjuk fel a meghámozott burgonyát, a répákat, a paradicsomot és a paprikát körülbelül azonos méretű darabokra, majd adjuk hozzá ezeket is a leveshez az egész zeller társaságában. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk kapni végeredményként, majd alacsony lángon főzzünk mindent puhára. Ha szükséges, ízesítsük még a fűszerekkel. Amikor már majdnem minden megpuhullt, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és készítsük el a csipetkét.
A csipetkéhez keverjük össze a lisztet a tojással, sózzuk, majd nokedliszaggatóval szagassuk bele a levesbe. Ha megfőtt benne a csipetke is, vegyük le a tűzről és melegen tálaljuk.