Pizza
Körülbelüli költség 4 főre: 2 000 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Csirkemájas pizza házhoz szállítással: 4 680 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1.5 dl langyos víz
- 1 csipet cukor
- 3 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál só
- 800 gramm hámozott konzerv paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 5-6 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor friss bazsalikom
- 30 dkg csirkemáj
- 25 dkg mozzarella sajt
Elkészítés
Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.
Ezalatt készítsük el a pizzaszószt. Melegítsünk fel 2-3 evőkanál olívolajat, majd kezdjük el rajta pirítani a vékonyra szeletelt fogkhagymát. Amint halvány színt kapott, öntsük hozzá a konzerv paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal, majd főzzük nagyjából 20-25 percig. Ha maradt benne nem teljesen szétfőtt paradicsomdarab, azokat zúzzuk szét, hogy kenhető, krémes szószt kapjuk.
A csirkemájat tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra, majd kevés olajon kezdjük el pirítani. Ízesítsük sóval, borssal, majd főzzük 5-10 percig, hogy megpuhuljon a máj, végül vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és kezdjük el rajta nyújtani. Olyan alakúra nyújtsuk a tésztát, amilyen alakú tepsiben szeretnénk sütni a pizzánkat. Kenjük ki olajjal a tepsit, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.
A mozzarella sajtot reszeljük le, kenjük meg a tésztát vékonyan a pizzaszósszal, majd szórjuk meg a csirkemáj darabokkal és a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzát, majd szeletekre vágva, forrón tálaljuk.