Pizzagolyó
Körülbelüli költség 4 főre: 2 300 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Carbonara pizzagolyó házhoz szállítással: 4 060 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1.5 dl langyos víz
- 1 csipet cukor
- 3 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál só
- 15 dkg gépsonka
- 15 dkg kockázott bacon
- 3 dl tejszín
- 20 dkg ömlesztett sajt
- oregánó
- olívaolaj
Elkészítés
Először is készítsük el a tésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.
A tejszínt keverjük össze az ömlesztett sajttal és ízesítsük ízlés szerint oregánóval.
A bacon kockákat 1-2 perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben, a sonkát vágjuk apró kockákra.
Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és nyújtsuk vékonyra a tésztát. Egy nagy átmérőjű pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével szagassunk ki kör alakú lapokat a tésztátból.
Kenjük meg a lapokat vékonyan a sajtos tejszínnel, majd szórjuk meg a sonkával és a bacon darabokkal, és formázzunk belőlük golyót, úgy hogy a széleit felhajtjuk, és a tetejénél összenyomkodjuk. Helyezzük őket egy sűtőpapírral kibélelt tepsibe, majd kenjük meg a külsejüket olívaolajjal.
Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzágolyókat.