0
Főoldal Receptek A Vén Medve forralt bora

A Vén Medve forralt bora

Hozzávalók:

  • 1 üveg édes vörösbor
  • 1 csésze méz
  • 1 evőkanál fűszerkeverék (gyömbér
  • 1 marék aszalt meggy

Elkészítés

  1. Kezdjük el lassú tűzön főzni a bort a mézzel. Kóstoljuk meg, hogy mennyire édes, és adjunk még hozzá mézet, ha szükséges.

  2. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a fűszereket (a félrenyelhetőeket, mint például a szegfűszeget, érdemes egy szűrős tea-labdába helyezni), és utána is időközönként keverjük meg.

  3. Miután állni hagytuk egy kicsit, a fűszerek az edény alján egy réteget képeznek majd. Ezt nem felkavarva, egy merőkanállal öntsük át bögrékbe a forralt bort.