0
Főoldal Receptek Sajtos-sonkás hamburger

Sajtos-sonkás hamburger

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 4-5 darab hamburger zsemle
  • 4 darab jégsaláta levél
  • 2 darab paradicsom
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 teáskanál mustár
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 25 dkg szeletelt sonka
Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés

Először is készítsük el a hamburgerszószt. Keverjük össze a majonézt, a ketchupot, a mustárt, a fokhagymaport, két csipet borsot és ízlés szerint sót. Ha jól elkevertük, tegyük hűtőbe.

 

A húspogácsához vágjunk fel egy hagymát apró darabokra, majd kevés olajon pirítsuk meg. Keverjük össze egy tálban a hideg darálthúst a hagymával és ízlés szerint sóval, illetve borssal. Formáljunk belőlük lapos hamburgereket, majd grillrácson süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és amíg sül az alja, tegyünk rá egy szelet sajtot. A másik hagymát vágjuk szeletekre, és azt is süssük meg a grillrácson, illetve a félbevágott hamburger zsemlék belsejét is pirítsuk meg rajta egy kicsit.

 

Ezután már csak össze kell állítanunk a hamburgereket. Kenjük meg a zsemlét a szósszal, majd helyezzük rá a salátalevelet, a sült hagymát és a paradicsomkarikákat, majd a sajtos húspogácsát, a sonkaszeletet, majd egy kevés szószt öntsük a tetejére is, végül tegyük rá a hamburger zsemle tetejét is.

 

 

Fontosnak tartjuk az adatok védelmét
A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. A "Mindet elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.