0
Főoldal Receptek Mexikói hamburger

Mexikói hamburger

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 4-5 darab hamburger zsemle
  • 4 darab jégsaláta levél
  • 1 darab paradicsom
  • 10 dkg bab
  • 10 dkg csemegekukorica
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab erős paprika
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés

A babot áztassuk be egy éjszakára, majd másnap főzzük meg. Ha megpuhult, csepegtessük le, és hagyjuk teljesen megszáradni.

 

A húspogácsához vágjunk fel egy hagymát apró darabokra, majd kevés olajon pirítsuk meg. Keverjük össze egy tálban a hideg darálthúst a hagymával és ízlés szerint sóval, illetve borssal. Formáljunk belőlük lapos hamburgereket, majd grillrácson süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük meg az alját is. A félbevágott hamburger zsemlék belsejét is pirítsuk meg rajta egy kicsit.

 

A petrezselymet vágjuk apróra, a kukoricát csepegtessük le, a paprikát, a hagymát és a paradicsomot, vágjuk apró kockákra, az erős paprikát pedig vékony szeletekre. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg zöldségeket, a babot is beleértve, és keverjük hozzá a petrezselymet is.

 

Ezután már csak össze kell állítanunk a hamburgereket. A zsemle alsó felére helyezzünk egy saláta levelet, majd tegyük rá a húspogácsát és az olívaolajos, pirított zöldségeket, végül pedig tegyük rá a hamburger zsemle tetejét is.