0
Főoldal Blog bejegyzések 5 hűsítő ital, amivel átvészelheted a kánikulát

5 hűsítő ital, amivel átvészelheted a kánikulát

5 hűsítő ital, amivel átvészelheted a kánikulát Hűtsd le magad néhány frissítő korttyal

Újra itt a kánikula! Még a végét sem látjuk, így nem árt, ha megkeressük -átmeneti- legjobb barátainkat a forró napokra.

A Falatozz.hu összeszedte neked legjobb ital tippjeit, amelyek garantáltan lehűtenek. Következzen szigorúan szubjektív listánk! :)

 

"Három liter sör, tüskével!" - ahogy a néhány éve elhangzott "bölcsesség" tartja, sokan gondolhatják, hogy az embert próbáló hőségben ez a legjobb hűsítő. De mivel ezt a tempót nem mindenki bírja, nézzünk meg néhány alkoholmentes alternatívát is.

Limonádé

Elsőként juthat eszünkbe a talán legklasszikusabb nyári ital, amely egyszerűen nagyszerű. Csak víz, némi cukor, egy kis citromlé és máris kész. Manapság már többféle gyümölccsel vagy fűszernövénnyel is továbbfejleszthetjük, fokozva az ízélményt.

(Image by chandlervid85 on Freepik)

Jeges tea

Ízesítsük akár citrommal, barackkal vagy bármely más gyümölccsel egy jó hideg tea bármikor jól jön, a kertben vagy a teraszon elkortyolgatva.

(Image by chandlervid85 on Freepik)

Frappé

Kávékedvelők előnyben, hiszen ennek a mennyei italnak a fekete az alapja. Leginkább hidegen, jéggel keverve esik jól. Népszerűségét a déli, melegebb éghajlatú országokban alapozta meg, de mi, magyarok is többféle ízesítésű frappé közül választhatjuk már ki kedvencünket.

(Image by chandlervid85 on Freepik)

Smoothie

Fogj néhány zöldséget vagy gyümölcsöt, turmixold össze őket és keverj hozzájuk joghurtot vagy tejet és ínycsiklandó smoothie-t kapsz. Nyáron persze nem hiányozhat belőle a jég sem az igazi frissítő hatáshoz.

Gyümölcsszörpök

Klasszikussal kezdtük, azzal is fejezzük be: ha nem akarjuk túlbonyolítani, csak nézz be a spájzba, válaszd ki kedvenc szörpödet, keverj hozzá vizet vagy szódát és ... áááhhhhh... egészségedre!

 

Már megvan a frissítő, de szeretnél mellé harapnivalót is? Falatozz.hu

 

Képek forrása:

https://pixabay.com/hu/illustrations/ai-gener%C3%A1lt-m%C3%A1lna-turmix-8914598/

https://pixabay.com/hu/photos/bodza-bodza-sz%C3%B6rp-h%C3%A1zi-h%C5%B1s%C3%ADt%C5%91-ny%C3%A1r-5390117/

 

 

 

 

Ajánlott cikkek