0
Főoldal Receptek Bográcsgulyás

Bográcsgulyás

Körülbelüli költség 4 főre: 3 500 Ft

Meg is rendelheted azonnal!
Bográcsgulyás házhoz szállítással: 2 050 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)

Hozzávalók:

  • 1.2 kg marhalábszár
  • 5 darab sárgarépa
  • 4 darab fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 1.5 csokor petrezselyem
  • 1 darab zeller
  • 50 dkg burgonya
  • 2 darab zöldpaprika
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 5 dkg sertészsír
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 darab tojás
  • 2 dl száraz vörösbor
Elkészítési idő: 180 perc

Elkészítés

Az vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagyma gerezdeket zúzzuk össze, a húst pedig vágjuk kockákra. A sertészsíron fonnyasszuk meg a hagymát a bográcsban. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és ízlés szerint hintsük meg őrölt köménnyel. Egy kis kevergetés után adjuk hozzá a hús kockákat, pirítsuk meg kicsit, majd fűszerezzük pirospaprikával, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük addig, hogy félig megpuhuljon a hús.

 

Közben vágjuk fel a meghámozott burgonyát, a répákat, a paradicsomot és a paprikát körülbelül azonos méretű darabokra, majd adjuk hozzá ezeket is a leveshez az egész zeller társaságában. Öntsük hozzá a vörösbort és annyi vizet, amennyi levest szeretnénk kapni végeredményként, majd főzzünk mindent puhára. Ha szükséges, ízesítsük még a fűszerekkel. Amikor már majdnem minden megpuhullt, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és készítsük el a csipetkét. 

 

A csipetkéhez keverjük össze a lisztet a tojással, sózzuk, majd nokedliszaggatóval szagassuk bele a levesbe. Ha megfőtt benne a csipetke is, vegyük le a tűzről a bográcsot, és melegen tálaljuk. 

Fontosnak tartjuk az adatok védelmét
A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. A "Mindet elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.